ANKARA / POLATLI - Polatlı Anadolu Lisesi

Şbt

Polatlı Anadolu Lisesi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus +Programı 2024 Teklif Çağrısı Dönemi Üye Okullar Arasında yerini almıştır. Emeği geçen Fizik Öğretmenimiz Gülizar Ökmen'i ve proje ekibini tebrik ederiz.

Ock

Okul Müdürümüz Bülent KIRPIK,2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde dereceye giren öğrencilerimize karnelerini,takdir ve onur belgelerini verdi.Yarıyıl tatilinde öğrencilerimizin dinlenmelerini tavsiye ederek üniversite giriş sınavına girecek son sınıf öğrencilerimize başarılar diledi.

Ock

Polatlı Anadolu Lisesi, liselerdeki öğrencilerimizde birçok alanda farkındalığın oluşturulması ve akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amacıyla "Kültürel Miraslar Hakkında Farkındalık" programı düzenledi.

Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz  Sayın Dursun KARAKUŞ,Okul Müdürümüz Bülent KIRPIK ,projeden sorumlu öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı. Projeden sorumlu Matematik öğretmenimiz Rukiye EVİRGEN programın tanıtımını yaptı.Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Coğrafya Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Abdullah TÜRKER, Kültürel Miraslar Hakkında Farkındalık Yaratmak konulu konfreransta Gordion Kültür Mirası üzerine de değindi.Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası listesine girdiğini söyleyerek,Polatlı'nın görkemli arkeolojik mirasına gençlerin sahip çıkmasının önemini belirtti.

Ock

Okul Müdürümüz Bülent KIRPIK,dönem içinde sosyal faaliyetlere katılan,spor,resim ve müzik yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize başarı belgesii verdi.Ders başarısının yanı sıra sosyal,kültürel ve sportif etkinliklere katılımın önemini belirtti.

Ock

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Çocukla Çocuk Oluyorum."projesi kapsamında okul müdürümüz Bülent KIRPIK İlkadım Anaokulunda öğrencilerle buluştu.Öğrencilerimize masal anlattı ,eğlenceli bir ders süreci yaşandı.

Ock

Polatlı Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde, liselerdeki öğrencilerimizde birçok alanda farkındalığın oluşturulması ve akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amacıyla Liselerde Bilim Uygulamaları Programı düzenlendi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İmralı KALOÇ, Şube Müdürlerimiz Sayın Hüseyin ÜSTÜNTAŞ ile Sayın Dursun KARAKUŞ, İlçemizde görev yapan Lise müdürleri ve öğretmenler katıldı.Okul Müdürümüz Bülent KIRPIK proje hakkında bilgi verdi.Matematik öğretmenimiz Rukiye EVİRGEN projesini tanıttı.

Öğrencilerimizin iletişime ve öğrenmeye açık, sistematik düşünebilen, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak amacıyla düzenlenen "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" ile öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Ara

Kaymakamımız Sayın Murat BULACAK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İmralı KALOÇ, Şube Müdürümüz Sayın Dursun KARAKUŞ eşliğinde Polatlı Anadolu Lisesini ziyaret ettiler. Okul Müdürümüz Bülent Kırpık, eğitim-öğretim süreçleri ve okulun fiziki koşulları hakkında bilgi verdi.Kaymakamımız öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle sohbet etti.

Kas

Okulumuz öğrencileri Gordion Kitap Fuarı'na katıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  ilçemizde özlem ve saygıyla anıldı.

10 Kasım Atatürk´ü anma programı Polatlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı ve 13 Eylül Kültür Merkezi'nde ilçe protokolünün de hazır bulunduğu bir programla sunuldu.

Eyl

Öğrencilerimiz Teknofest 2023 Ankara'ya katıldı. Proje ekibinde  yer alan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz rehberliğinde bilgi ve donanımlarını artırdılar.

May

Polatlı Anadolu Lisesi PALÇEV Çevre dergisinin ilk sayısı yayımlandı.Biyoloji öğretmenlerimiz Assiye Avcı ve Elif Erdoğan Toprakçıoğlu rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan dergimizin ilk sayısını bağlantıyı tıklayarak okuyabilirsiniz.Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık.

Ara

Okulumuzun yeni logosu marka tescil belgesi aldı.Yeni logomuz Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 28.11.2022 tarihinde tescil edilmiştir.